Hrana i piće

Brzi novogodišnji i božićni kolačići

novogodisnji i bozicni kolacici euroshop
Brzi novogodišnji i božićni kolačići – Nova godina i Božić nisu samo vreme ukrašavanja i uživanja u toplim trenucima, već i period prepun mirisa specijaliteta koji svojim ukusima stvaraju nezaboravnu atmosferu.
Božićna kuhinja je prava čarolija, bogata tradicijom, začinima i mirisima koji podsećaju na ljubav i zajedništvo.
Bez obzira na to da li pripremate bogatu pečenu puricu, domaće sarme ili neki od raznih zimskih specijaliteta, Božić je vreme kada svaki obrok postaje poseban.

 

Na trpezi, uz sve bogate i mirisne jela, nezaobilazno je i mesto za domaće poslastice.

Novogodišnji keksići i medenjaci su pravi predstavnici ovog prazničnog duha, jer ne samo da ukrašavaju sto, već i izazivaju tople uspomene na detinjstvo i prazničnu radost.

novogodisnji kolacici bozicna kuhinja euroshop

Priprema ovih kolačića je vrlo jednostavna, uz mogućnost različitih varijacija u zavisnosti od željenog ukusa.

Neki su bogati aromama đumbira i cimeta, dok su drugi puni muskatnog oraščića i vanile.

Svaka varijanta donosi specifičan miris, ali svi oni imaju jednu zajedničku stvar – vraćaju nas u vreme kada smo ih zajedno pravili s porodicom i prijateljima, okupljeni oko stola.

Bez obzira na to koji recept odaberete, pozovite i najmlađe da se uključe.

Obucite ih u praznični duh, pustite omiljene novogodišnje pesme i prepustite im dekoraciju kolačića koji će sigurno upotpuniti prazničnu atmosferu.

Sastojci i priprema:

U velikoj činiji pomešajte četiri šolje brašna, jednu kašičicu praška za pecivo i pola kašičice soli.
U drugoj činiji, umutite šolju istopljenog margarina i šolju belog šećera dok ne dobijete penastu smesu.
Zatim, dodajte dva jajeta i dve kašičice vanilinog ekstrakta.
Postepeno dodajte suve sastojke u mokre, mešajući dok ne dobijete glatko testo.
Pokrijte ga i ostavite da se ohladi na dva sata.

Pečenje:

U međuvremenu, zagrejte rernu na 200 stepeni i pripremite pleh sa papirom za pečenje ili ga podmažite.
Razvucite testo na debljinu od 0,5 cm i pomoću modli ili ruku oblikujte kolačiće.
Pecite 6 do 8 minuta, ili dok ivice kolačića ne postanu zlatno-smeđe.
Onda, pustite decu da pokažu svoju kreativnost pri ukrašavanju kolačića, koji će dodati još više radosti vašim praznicima.
bozicna kuhinja euroshop

Božićna kuhinja je puno više od običnog kuvarstva; ona je prilika da se stvore uspomene i da se svi okupe oko stola, deleći ljubav kroz svako jelo, bilo da je reč o obroku ili o malim kolačićima koji osvajaju svojom jednostavnošću i svežim, domaćim ukusima.

Na kraju, volela bih da čujem vaše omiljene božićne recepte i kako vi ukrašavate svoje prazničke kolačiće.

Koji su vaši trikovi za savršeno testo ili dekoraciju?

Podelite sa nama u komentarima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *