Brzi novogodišnji i božićni kolačići
Na trpezi, uz sve bogate i mirisne jela, nezaobilazno je i mesto za domaće poslastice.
Novogodišnji keksići i medenjaci su pravi predstavnici ovog prazničnog duha, jer ne samo da ukrašavaju sto, već i izazivaju tople uspomene na detinjstvo i prazničnu radost.
Priprema ovih kolačića je vrlo jednostavna, uz mogućnost različitih varijacija u zavisnosti od željenog ukusa.
Neki su bogati aromama đumbira i cimeta, dok su drugi puni muskatnog oraščića i vanile.
Svaka varijanta donosi specifičan miris, ali svi oni imaju jednu zajedničku stvar – vraćaju nas u vreme kada smo ih zajedno pravili s porodicom i prijateljima, okupljeni oko stola.
Bez obzira na to koji recept odaberete, pozovite i najmlađe da se uključe.
Obucite ih u praznični duh, pustite omiljene novogodišnje pesme i prepustite im dekoraciju kolačića koji će sigurno upotpuniti prazničnu atmosferu.
Sastojci i priprema:
U drugoj činiji, umutite šolju istopljenog margarina i šolju belog šećera dok ne dobijete penastu smesu.
Zatim, dodajte dva jajeta i dve kašičice vanilinog ekstrakta.
Postepeno dodajte suve sastojke u mokre, mešajući dok ne dobijete glatko testo.
Pokrijte ga i ostavite da se ohladi na dva sata.
Pečenje:
Razvucite testo na debljinu od 0,5 cm i pomoću modli ili ruku oblikujte kolačiće.
Pecite 6 do 8 minuta, ili dok ivice kolačića ne postanu zlatno-smeđe.
Onda, pustite decu da pokažu svoju kreativnost pri ukrašavanju kolačića, koji će dodati još više radosti vašim praznicima.
Božićna kuhinja je puno više od običnog kuvarstva; ona je prilika da se stvore uspomene i da se svi okupe oko stola, deleći ljubav kroz svako jelo, bilo da je reč o obroku ili o malim kolačićima koji osvajaju svojom jednostavnošću i svežim, domaćim ukusima.
Na kraju, volela bih da čujem vaše omiljene božićne recepte i kako vi ukrašavate svoje prazničke kolačiće.
Koji su vaši trikovi za savršeno testo ili dekoraciju?
Podelite sa nama u komentarima!